Presentació del llibre "Me lo decía mi papá" amb l'autor Alberto Valenzuela

 

Des de Mollet per la III República ens complau convidar-vos a la presentació del llibre “Me lo decía mi papá” amb el seu autor, Alberto Valenzuela, el proper dimarts 15 de juny a les 19h en El Jardinet del Casal Cultural (Ronda de Can Fàbregas, 5).

Alberto Valenzuela, psicòleg i professor de professió, és un conegut activista social amb una dilatada trajectòria en el moviment republicà i per la recuperació de la Memòria Històrica entre molts d’altres àmbits en els que ha militat. En els últims anys l’Alberto s’ha dedicat en cos i ànima a la investigació dels períodes de la II República, la Guerra Civil espanyola i el franquisme i un dels fruits d’aquest treball és aquest llibre editat per l’editorial Círculo Rojo.

A “Me lo decía mi papá” Alberto fa un relat del que va significar la postguerra i la dictadura a partir del testimoni de diversos lluitadors antifranquistes que van patir la repressió més dura així com la història de la seva pròpia àvia Mercedes, qui va quedar vídua a càrrec de cinc fills després de l’afusellament del seu marit.

L’antecessor d’aquest llibre és el que el mateix Alberto va escriure titulat “Me lo decía mi abuelito”, un relat apassionant també sobre el final abrupte de la II República i la Guerra Civil a través d’un diàleg imaginari amb el seu avi.

Es preveu que serà un acte interessant, emotiu i un granet de sorra més en la lluita per recuperar la memòria històrica del nostre país i el reconeixement a aquells que ens van precedir en la lluita per la República.

No us ho perdeu!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

En el 148è aniversari de la proclamació de la Primera República

1 de Maig: Dia Internacional de les treballadores i els treballadors

14 d'abril: 90è aniversari de la proclamació de la II República