MOLLET PER LA IIIa REPÚBLICA FARÀ EL SEU TRADICIONAL ACTE D’HOMENATGE A LA REPÚBLICA AQUEST DIUMENGE 10 D’ABRIL A LES 11:30 A LA PLAÇA DE LA REPÚBLICA DE MOLLET.

 

         

 

Com cada any l’entitat republicana ha organitzat un acte commemoratiu I festiu que sota el títol “Homenatge a la República” vol recordar el 91è aniversari de la proclamació de la II República Espanyola.

 

El 14 d’Abril és una data assenyalada per les entitats republicanes, en aquesta data es va proclamar fa 91 anys la II República Espanyola. Per commemorar aquesta data a Mollet des de fa molts anys es celebren actes, habitualment a la Plaça de la República. Des de l’any passat l’entitat “Mollet per la IIIa República” aplega a les diverses sensibilitats republicanes de la ciutat per aconseguir un ambient unitari entorn de la causa republicana.

 


En aquest 2022, una vegada superada les principals limitacions imposades per les restriccions sanitàries de la pandèmia, l’entitat planteja un acte senzill però alhora variat i atractiu. La convocatòria començarà a les 11:30 a la Plaça de la República amb la benvinguda als assistents que de seguida gaudiran d’una selecció de moments de l’espectacle “Homenatge a Rubianes” per part de l’actor molletà Ferrán Jimenez, posteriorment continuarà la reivindicació cultural amb una lectura de poemes de Miguel Hernández, emblemàtic poeta republicà del qual aquests dies es feien 80 anys de la seva mort. Després es llegirà un manifest preparat per l’ocasió i finalment tindria lloc l’habitual ofrena floral a la bandera republicana a la placa que assenyala la Plaça de la República. Per acabar l’activitat en un ambient festiu i de fraternitat els assistents gaudiran d’un vermut republicà.

 

Mollet per la IIIa República vol destacar que la reivindicació de la República té, a cada any que passa, més sentit que mai. Amb una corona espanyola en hores baixes i en temps globals de guerra, la causa republicana representa la justícia social i la pau. En aquests moments, recordar la veu i la paraula de Pepe Rubianes o de Miguel Hernández donen sentit i sortida a temps difícils. Contra tot això: Llibertat, Igualtat i Fraternitat!.

 

Salut i República




 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

En el 148è aniversari de la proclamació de la Primera República

1 de Maig: Dia Internacional de les treballadores i els treballadors