Moció al Ple de l'Ajuntament: Per una vida digna. Procés Constituent i República.


Amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República que es commemorarà el proper 14 d’abril, des de Mollet per la III República hem presentat a tots els grups municipals del Ple de l’Ajuntament una proposta de moció referent a aquesta efemèride que havia de ser debatuda en el Ple municipal del proper dijous 25 de març.

Malauradament, en el marc de restriccions democràtiques que pateix l’Ajuntament aquesta legislatura, ha estat negada la seva incorporació a l’ordre del dia del Ple. Tot i així, és possible que l’Ajuntament reculli part del text en una Declaració Institucional pel 14 d’abril.

En aquesta moció hem volgut reflectir el que representa el llegat de la II República, un referent en polítiques avançades socialment i d’un model de país més just i solidari juntament amb una denuncia al règim sorgit de la Transició que no va posar prou èmfasi en reparar els terribles danys causats per la Guerra Civil que va posar fi al període republicà i va donar pas a una llarga dictadura feixista i el deute que encara té aquest estat amb la memòria històrica de tantes i  tantes famílies.

En aquesta moció també queda recollida la denuncia els diversos excessos i il·legalitats comesos per la Corona en els últims anys sent protagonista de diversos escàndols i plantejant una III República com alternativa política que posi fi a la crisi política, econòmica i territorial que assola l’Estat Espanyol en l’ultima dècada.

En breu informarem de diverses activitats que realitzarem entorn al 14 d’abril.

 

Aquí teniu el contingut de la Moció:

 

Atès; Que El 14 d'abril de 1931, ara fa 90 anys, la ciutadania va acabar amb un règim monàrquic corrupte, que feia aigües en l’àmbit social, econòmic i polític, el poble exigia millorar les seves condicions de vida i de treball i decidir el seu destí. Amb les mobilitzacions i la victòria electoral a les eleccions  municipals va arribar la II República.

Atès; Que La monarquia i l'Emèrit representen un passat de privilegis i corrupció que no tenen cabuda en un sistema  plenament democràtic, encara que se sabia de l'enorme fortuna i de les “comissions” de Joan Carles de Borbó, és ara quan coneixem una part important de les seves múltiples malifetes i presumptes corrupcions, emparat pel privilegi medieval de la inviolabilitat i amb la complicitat i el lucre de grans empreses i la majoria de forces polítiques del règim del 78.

Atès; Que  Felip de Borbó coneixia perfectament i és beneficiari de “els negocis” de la “família reial”, i encara que ens intentin vendre que no és com el seu pare, és el cap d'una institució, la Monarquia, corrupta en la pràctica i antidemocràtica per definició.

Atès; Que sent greu la corrupció dels Borbons, el problema és la Monarquia. Una institució no democràtica, que no hem votat, que prové de la dictadura de Franco i que hereva  la Prefectura de l'Estat, per privilegis medievals de sang, com s'hereva un compte a Suïssa.

Atès; Que No acceptem que ens continuïn mentint. No admetem la inviolabilitat d'una Monarquia corrupta, gens exemplar, arcaica i inservible. Les cassolades de l'any passat a Felip de Borbó i a la monarquia són un bon exemple.

 Atès; Que en aquest 2021 continuem sofrint una pandèmia que ens té limitats, amb una situació sanitària agreujada per les polítiques neoliberals que han desarticulat els serveis públics essencials i han privatitzat una bona part de la sanitat i de les residències de persones majors. Privatitzacions lligades a les corrupcions i els beneficis desmesurats de grans empreses.

Atès; El que ha passat recentment amb les abusives pujades de l'electricitat, la qual cosa està passant amb les vacunes contra la Covid-19 ens ajuden a entendre la necessitat d'enfortir el sector públic de l'economia, nacionalitzant sectors estratègics i tenint una banca i unes empreses energètiques, farmacèutiques i de recerca públiques.

Atès; Que  també haurem de decidir sobre el model econòmic i social per a garantir que lo públic, el bé comú, la sanitat, l'educació, els serveis socials, les residències i les pensions  no puguin ser privatitzats i no haguem de sofrir la falta de personal, d'instal·lacions i de mitjans per culpa de polítiques neoliberals privatitzadores, que només beneficien a uns pocs. I que el treball sigui un dret efectiu, les ocupacions estables i els sous justos i suficients. I que es garanteixin unes pensions públiques dignes.

Atès: Que també haurem de decidir com acabar amb el patriarcat, amb les violències masclistes i garantir d'una vegada la igualtat de dones i homes. I un nou model territorial perquè capiguem tots els pobles de l'Estat.

Atès; Que cal Un model econòmic i social que acabi amb el neoliberalisme i amb el poder d'uns pocs. Que cal poder decidir sobretot el que ens afecta i concerneix, Democràticament.

Atès; Que hem de construir un nou estat fraternal, Federal/confederal  plurinacional, laic, participatiu, solidari, sostenible i feminista, en definitiva una democràcia plena, pel poble i al servei del poble.

Atès ; Que és l'hora de poder decidir la forma d'Estat, Monarquia o República. Una Consulta Popular Estatal, quan la pandèmia permeti la seva celebració, serà l'anellada per a accelerar el camí cap a una democràcia plena, la República.

Per tot això proposem que el ple de Mollet aprovi els següents acords:

1º Fer un reconeixement a totes les que van lluitar per la Llibertat i la democràcia durant la II República i contra el Franquisme. 

2º Demanar al congrés dels diputats la creació d’una comissió d’investigació a Juan Carlos de Borbón. 

3º Retirar qualsevol referència d’afalac al rei emèrit pel seu comportament inadequat i gens ètic durant els anys com a cap de l’Estat.

4º Demandar una vegada més un Referèndum perquè la ciutadania pugui escollir democràticament la forma d’Estat, República o Monarquia.

 5º Donar suport a la consulta popular sobre Monarquia o República que es faci a la nostra ciutat quan sigui possible a nivell sanitari.

6º Demanar que onegi la senyera República tricolor als pals oficials del l'ajuntament

7º Enviar aquesta Moció als grups parlamentaris del Congrés, el Senat i del Parlament de Catalunya, la presidència del Govern de l’Estat, la casa Reial i l’entitat Mollet per la Tercera República.

 

Mollet del Vallès 14 de Març 2021 

 

Mollet per la Tercera República.

 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

En el 148è aniversari de la proclamació de la Primera República

1 de Maig: Dia Internacional de les treballadores i els treballadors

14 d'abril: 90è aniversari de la proclamació de la II República