Manifest fundacional de Mollet per la III República

Fa 90 anys, el 14 d'abril de 1931, la ciutadania va sortir en massa als carrers de ciutats i pobles per a celebrar la caiguda de la monarquia i l'arribada de la República. El massiu vot a les candidatures republicanes suposava l'entrada a una etapa democràtica.

Amb l'arribada de la República es va obrir una etapa de drets i llibertats mai vista abans com l'obtenció del sufragi universal femení, la reforma agrària, amplis avanços en matèria de justícia social i laboral, el desenvolupament de l'autogovern per a Catalunya, l'Estat laic o la construcció de milers d'escoles públiques entre molts altres canvis i avanços en benefici de les majories socials, en els drets socials i nacionals.

A Mollet, veïns i veïnes que ens identifiquem amb els valors republicans hem constituït una organització republicana, Mollet per la III República, per sumar a tota la ciutadania que s'identifica amb aquests valors, per ajudar a conformar un ampli moviment republicà que conformi una marea republicana que cada dia té més suports.

Defensem la creació d'un procés constituent per a construir un Estat plenament democràtic i que asseguri per a tota la ciutadania i pobles els següents punts:

1. La República com a forma d'Estat democràtic.

2. La República com a model de llibertat, sobirania popular, laïcisme, de defensa de la plurinacionalitat i del dret a decidir, de justícia social, de desenvolupament econòmic i cultural i de defensa d'uns serveis públics de qualitat.

3. La República com a model de radicalitat democràtica, d'equitat entre homes i dones i d'igualtat de drets i deures, on no hi hagi cap persona per sobre de la llei i on la figura del cap de l'Estat es trobi sota control democràtic, impedint la corrupció i els comportaments vergonyants.

4. La República com a defensora de l'aplicació universal de la Declaració dels Drets Humans, de la diversitat i de la sostenibilitat medi ambiental.

5. Una República que en l'àmbit internacional defensi sempre el diàleg, la fraternitat i la sobirania popular entre els pobles del Món i rebutgi categòricament la guerra i les relacions d'explotació i domini.

Posem en marxa aquest moviment, des de la independència i la pluralitat de les persones que el formen, convidant a la ciutadania de Mollet a sumar-se a ell, on trobaran un espai de llibertat, igualtat i fraternitat. Un espai útil per a fer cada vegada més gran el moviment republicà i democràtic.

Endavant i cap a la III República!

Visca la Llibertat!

Visca Catalunya!

Visca la República!





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

En el 148è aniversari de la proclamació de la Primera República

1 de Maig: Dia Internacional de les treballadores i els treballadors

14 d'abril: 90è aniversari de la proclamació de la II República